Beton is onmisbaar in de bouw.

Beton is enorm populair en wordt almaar populairder. Het materiaal is vooral onmisbaar in de bouw. Hierbij kun je denken aan vloeren en elementen. Zo gek is dat niet, want beton is niet alleen duurzaam, maar ook een harde bouwstof waardoor het makkelijk verwerkbaar is en het is relatief goedkoop. Bovendien kun je het verven met allerlei Verschillende kleuren beton cire en metal stuc. Voordelen genoeg dus. Soms is er echter wel wat extra stevigheid nodig voor de bouw. In dat geval kun je het beton laten wapenen: gewapend beton. Dit wordt vooral gebruikt in de traditionele bouw. Waarom beton zo beroemd is in de traditionele rol lees je in dit artikel. Daarnaast lees je ook waaruit beton bestaat.

Wat is de rol van beton in traditionele bouw?

Als je het hebt over traditionele bouw, dan heb je het over een woning die niet alleen traditioneel is, maar ook bijna helemaal op de bouw wordt gebouwd. In dit soort bouw zijn steen en beton onmisbaar. Wel leuk als het er goed uitziet. Goed nieuws! Er zijn verschillende beton cire kleuren of metal stuc, dus je kunt het hele gebouw opfleuren.

 Een traditioneel gebouwde woning heeft op de begane grond altijd een betonnen vloer. Natuurlijk is het belangrijk dan deze verdiepingsvloeren moeten steunen op hele stevige muren. Zeg je stevigheid, dan zeg je beton. Daarom zijn ook vaak deze tussenmuren gemaakt van betonblokken.

De traditionele bouw is dus stevig, maar het is ook duurzaam dankzij de betonnen vloeren en muren. Dat komt omdat beton goed isoleert tegen de kou en ook tegen geluid. Het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit als het beton geverfd is met Verschillende kleuren beton cire.

Waaruit bestaat beton?

Het materiaal beton bestaat niet uit één, maar meerdere bestanddelen. Het betonmengsel bestaat voornamelijk uit cement. Het cement zorgt voor het bindmiddel. Hier wordt vervolgens granulaat aan toegevoegd. Dit granulaat bestaat uit grind en zand. Er kan eigenlijk van alles aan toe worden gevoegd: puin, gruis en zelfs hoogovenslak. Een belangrijk vulmiddel voor het mengsel is kalk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *